Olmense Zoo kortingen en aanbiedingen

Olmense Zoo

De Olmense Zoo is een grote en populaire dierentuin in het Belgische Olmen. Dit is een dorpje dat in de buurt ligt van Antwerpen, een stad die vanuit Nederland eenvoudig en snel te bereiken is. Meer weten over deze dierentuin? Lees dan meer over de Olmense Zoo op deze pagina.

De dieren van de Olmense Zoo

De Olmense Zoo is een vrij grote dierentuin, waar maar liefst 250 verschillende soorten dieren leven. De dierentuin zelf verdeelt de verschillende diersoorten van de Olmense Zoo onder in de volgende categorieën: slurf- hoef- en buideldieren, roofdieren, primaten, papegaaiachtigen, reptielen, knaagdieren en haasachtigen, zangvogels, dagroofvogels en uilen, duiven, hoenders en eenden en kraanvogels, ooievaarachtigen en loopvogels.

Enkele dieren die je in de dierentuin tegenkomt zijn olifanten, flamingo’s, slangen, leeuwen en apen. Deze dieren zitten allemaal in mooie, ruime verblijven, zodat je ze goed kunt bewonderen. Bij sommige dieren mag je zelf heel dichtbij komen, al is dit natuurlijk niet bij alle dieren in de Olmense Zoo het geval. Wel kun je de dieren altijd goed zien, ook als je niet zo dichtbij mag komen omdat het bijvoorbeeld om een gevaarlijk roofdier gaat.

Activiteiten in de Olmense Zoo

Ga je in de zomer naar de Olmense Zoo, dan zijn er vele activiteiten voor de kinderen. Zo is er een buitenspeeltuin waar de kinderen lekker kunnen spelen, maar is er ook een groot springkussen waar de kinderen wel even zoet mee zijn. Terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, gaan de ouders gewoon op een terrasje in de buurt zitten. Zo ben je niet de hele dag bezig met de kids, maar kun je zelf ook even ontspannen. Ook is er in de zomer een animatieshow voor kinderen, die zowel voor jongere als oudere kinderen erg leuk is om te zien. Tot slot worden er ook diverse workshops georganiseerd in het park, zowel in de zomer als in de winter.

Entreeprijzen Olmense Zoo

  • Entreeticket peuters (0 tot en met 2 jaar oud): gratis
  • Entreeticket kinderen van 3 tot en met 11 jaar oud: in de zomer 14 euro en in de winter 9,50 euro
  • Entreeticket kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen: in de zomer 18 euro en in de winter 12,50 euro
  • Entreeticket senioren (vanaf 60 jaar: in de zomer 16 euro en in de winter 12,50 euro
  • Entreeticket mindervaliden: in de zomer 16 euro en in de winter 12,50 euro

Je kunt de tickets voor de Olmense Zoo aan de deur van de dierentuin kopen, maar je kunt dit ook via het internet regelen voor je naar de dierentuin gaat.

Adres Olmense Zoo

Olmense Zoo
Bukenberg 45
2491 Olmen


 

Korting Dagje Uit