Oorlogsmuseum Overloon kortingen en aanbiedingen

15% KORTING bezoek Oorlogsmuseum

Via Tripper krijg je nu tijdelijk 15% KORTING opeen bezoek aan het Oorlogsmuseum in Overloon. Je betaalt nu maar € 9,35 per kaartje. Kaartjes zijn geldig t/m 31 december 2019.

40-70% korting Oorlogsmuseum Overloon

Via Ticketveiling kun je momenteel meebieden op een dagje Oorlogsmuseum Overloon. Nu in de veiling:

Oorlogsmuseum Overloon – de Tweede Wereldoorlog indrukwekkend in beeld

Tanks, oorlogsvoertuigen en zelfs vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog vind je in de ruime hal van Oorlogsmuseum Overloon. Bekijk de B-25 bommenwerper, de Spitfire en de Duitse Seehund-minionderzeeër. De T-34-tank komt zelfs helemaal uit de Sovjet-Unie. Ook wapens, kanonnen en bommen staan hier opgesteld. Gelukkig zijn ze onklaar gemaakt! Er zijn uniformen van de Wehrmacht en de geallieerden.

In de schuilkelder maak je zelf mee hoe het is om voor bommen te moeten schuilen. In nagebouwde scènes zie je hoe soldaten hun werk deden tijdens de oorlog met gevaar voor eigen leven. De tentoonstellingen zijn interessant en vaak interactief. Er is ook aandacht voor het leven als burger tijdens de oorlog.

Beleef de slag bij Overloon

In het nieuwste paviljoen beleef je de slag bij Overloon, waaruit dit museum voortkwam. Een door bezoekers zeer gewaardeerd onderdeel. Voor kinderen is er een speurtocht. Het grootste gedeelte van het museum is gewijd aan de vaste collectie, er zijn ook wisselende tentoonstellingen. Elk kind met interesse voor oorlogsvoertuigen zit hier goed! Let wel op, voor kleine kinderen kunnen sommige delen van de tentoonstelling wat al te indrukwekkend zijn.

Klimbos en park

Voor een echt dagje uit is het lekker om ook het park te bezoeken. Het park rond het museum is gratis, en heeft een beeldenroute en een klimbos. Het museumcafé verzorgt snack en lunch en heeft een buitenterras. Enkele keren per jaar zijn er evenementen met demonstratieritten van de oorlogsvoertuigen en tanks.

Oorlogsmuseum Overloon geeft korting aan veteranen. Goed toegankelijk met een rolstoel. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Toegangsprijs Oorlogsmuseum Overloon

Volwassenen en jongeren: € 15,00
Kinderen (4 t/m 12 jaar): € 9,00
Familiekaart (2 volwassenen en 2 kinderen: € 42,00 (€ 6,75 per extra kind)
Museumkaart geldig
Honden zijn welkom (aangelijnd)

Adres Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon

  Ticketveiling Check je Voordeel

 

Korting Dagje Uit