Textielmuseum kortingen en aanbiedingen

Aanbieding Textielmuseum

Wil je met korting naar Textielmuseum? Kijk dan eens op ActievandedagGroupon of TripperZeker als de lente weer begint zijn er vaak leuke aanbiedingen voor een dagje Textielmuseum te vinden.

40-70% korting Textielmuseum

Je kunt nu tijdelijk meebieden via de veiling op een dagje Textielmuseum in Tilburg. Nu in de veiling:

TextielMuseum – anders kijken naar breien en weven

Midden in Tilburg staat het TextielMuseum. Al aan de buitenkant is te zien dat dit museum en oud en modern combineert: twee historische gebouwen zijn verbonden door een modern glazen entreegebouw. De voormalige textielfabriek is een rijksmonument. Binnen vind je oude machines en moderne textielkunst.

De tentoonstellingen van het TextielMuseum wisselen regelmatig en spelen vaak in op de actualiteit. In de machinekamer kun je een stoommachine bekijken, die vroeger de mechanieken van de spinnerij en weverij aandreven. Regelmatig kun je aan workshops meedoen om zelf een textiele creatie te maken. Rust daarna uit in het Textielcafé, ingericht in dezelfde industriële sfeer als de rest van het gebouw. Of neem mooi linnengoed voor jezelf mee naar huis uit de Textielshop.

Textiellab

Midden in het TextielMuseum ligt het Textiellab. Hier staan moderne textielmachines en werken kunstenaars en ontwerpers ‘live’ aan hun creaties. Grote namen als Hella Jongerius en Jan Taminiau hebben hier gewerkt. Studenten textiele vormgeving werken hier aan hun afstudeeropdracht. Spreek eens iemand aan en laat je uitleggen waaraan gewerkt wordt. Of gebruik de informatiezuilen om meer te weten te komen.

TextielMuseum met kinderen

In het TextielMuseum ontdekken kinderen hoe het is om een kunstenaar of tentoonstellingsmaker te zijn aan de hand van de opdrachten ‘Speur & Ontdek’. Maak de opdrachten met de hele familie. Speur & Ontdek van het TextielMuseum is gratis. Ook leuk is KunstKudde – eerst een rondleiding door het museum en dan een workshop om je eigen textielkunstwerk te maken.

Toegangsprijs TextielMuseum en Textiellab

Volwassenen: € 10,00
Jongeren (13 tot 18 jaar): € 3,50
Kinderen (0 tot 12 jaar): gratis toegang onder begeleiding van een volwassene
KunstKudde: elke laatste zaterdag van de maand (€ 7,50 per kind).
Met je CKV/CJP-pas krijg je korting op de toegangsprijs van het TextielMuseum. Gratis toegang met de museumkaart. Rolstoelvriendelijk.

Adres TextielMuseum

TextielMuseum
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg

  Ticketveiling Check je Voordeel

 

Korting Dagje Uit