Diamant Museum Amsterdam kortingen en aanbiedingen

50% Korting Diamantmuseum Amsterdam

Via Groupon krijg je tijdelijk 50% korting op entree voor het Diamantmuseum in Amsterdam. Je betaalt nu maar € 4,99 p.p.

Online tickets Diamantmuseum bestellen

Via Tiqets.nl bestel je snel en makkelijk online je tickets voor het Diamantmuseum in Amsterdam. Voordeel is dat je niet in een wachtrij hoeft te staan, maar bij de ingang van het Diamantmuseum meteen kunt doorlopen.

Diamantmuseum Amsterdam 

Wist jij dat de Koh-i-Noordiamant door Amsterdamse diamantairs geslepen is? Bezoek het diamantmuseum Amsterdam en kom alles te weten over de kleine glimmertjes (en de grote!) die mensen al eeuwen betoveren met hun sprankeling.

Je vindt Diamantmuseum Amsterdam in een gerenoveerde villa aan het Museumplein. Films, foto’s en documenten tonen je hier hoe diamant ontstaat en hoe het wordt bewerkt om optimaal te schitteren. Ontdek de opkomst en neergang van de diamanthandel in Amsterdam. Hier kun je ook leren hoe je echte diamanten van de neppers onderscheidt.

De expositie in de bovenzaal glimt je tegemoet. Bekijk schitterende sieraden en overdadige kronen (echt en replica), en ook de tiara’s die onze vorstinnen droegen. Welke is jouw favoriet? Dos je selfie met je favoriete tiara uit. Beroemde objecten in de tentoonstelling zijn:
- de katana, een Japans zwaard bezet met diamanten;
- de Rembrandtdiamant, de grootste zwarte diamant ter wereld
- de apenschedel bezet met diamanten

Laat jezelf rondleiden en kijk hoe de slijpers werken. Zij werken de ruwe stenen om tot sprankelende juwelen. Bekijk het allerkleinste geslepen briljantje ter wereld door een microscoop. Ook de juwelen in de museumshop zijn een lust voor het oog. Het Diamantmuseum heeft een koffiecorner voor een kleine pauze.

Workshop zelf een diamant slijpen

Niet goedkoop, wel heel speciaal: boek een workshop zelf een diamant slijpen. Kijk op de website van het Diamantmuseum voor meer informatie.

Toegangsprijs Diamantmuseum Amsterdam

Toegang: € 10,00
Jongeren (13 tot 18 jaar): € 7,50
Kinderen (0 tot 12 jaar): toegang gratis
Er is € 2,50 korting op de toegangsprijs voor 65+, studenten en cjp-houders.
Gratis toegang met museumkaart en I Amsterdam City Card

Adres Diamantmuseum Amsterdam

Diamantmuseum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam


 

Korting Dagje Uit