Joods Historisch Museum kortingen en aanbiedingen

Korting en aanbiedingen Joods Historisch Museum

Er zijn momenteel helaas geen korting en aanbiedingen bij ons bekend voor het Joods Historisch Museum. We houden je op deze site op de hoogte van alle kortingen en aanbiedingen voor een dagje Joods Historisch Museum.

Aanbieding Joods Cultureel Kwartier 

Via Groupon kun je nu een leuke aanbieding boeken voor toegang tot het Joods Cultureel Kwartier. Je betaalt nu maar € 9,50 p.p.

Online tickets Joods Historisch Museum bestellen

Via Ticketbar.nl of via Tiqets.nl bestel je nu snel en makkelijk online tickets voor het Joods Historisch Museum. Voordeel is dat je de tickets meteen in de mailbox krijgt en je hoeft niet in de wachtrij bij het Joods Historisch Museum te staan.

Joods Historisch Museum

Het Joods Historisch Museum wordt ook wel het Jewish Historical Museum genoemd. Het is een museum in Amsterdam (onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier) dat helemaal in het teken staat van de Joodse religie, maar ook van de cultuur en de geschiedenis van Joden.

De collectie van het Joods Historisch Museum

De collectie van het Joods Historisch Museum bestaat uit meer dan 11.000 kunstvoorwerpen, historische objecten en ceremoniële objecten die iets met de Joodse religie te maken hebben. Overigens is niet de hele collectie van het museum permanent te zien, maar zijn er ook veel tijdelijke tentoonstellingen. Slechts 5 procent van de collectie van het museum is het hele jaar door te zien, de rest van de collectie is er tijdelijk.

Tijdelijke collectie van het Joods Historisch Museum

Welke collecties er tijdelijk getoond worden in het museum, kun je zien op de website van het Joods Historisch Museum. Ben je van plan om het museum te bezoeken, dan raden wij je zeker aan om je te verdiepen in de tijdelijke collecties door de website van het museum te bekijken. Op deze manier weet je precies wat je te zien krijgt als je naar het museum gaat.

De locatie van het Joods Historisch museum

Je vindt het Joods Historisch Museum aan het Jonas Daniël Meijerplein, op de hoek van de Nieuwe Amstelstraat. Het museum is niet gevestigd in een enkel gebouw, maar strekt zich uit over een compleet complex dat uit vier synagogen bestaat. Deze synagogen worden niet meer gebruikt, maar zijn helemaal gevuld met voorwerpen die iets te maken hebben met de Joodse religie, cultuur en geschiedenis.

Entreeprijzen Joods Historisch Museum

15 euro voor volwassenen
7,50 euro voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar, studenten en mensen met een CJP-pas.
3,75 euro voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Gratis voor kinderen tot 6 jaar, vrienden van het Joods Historisch Museum, mensen met een Holland Pass, mensen met een I Amsterdam City Card, Vereniging Rembrandt, ICOM en Staspashouders en mensen met een Bankgiro Loterij VIP-kaart.

Adres Joods Historisch Museum 

Joods Historisch Museum
Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL in Amsterdam

  Ticketveiling Check je Voordeel

 

Korting Dagje Uit