Museum Stoomtram kortingen en aanbiedingen

Korting en aanbiedingen Museum Stoomtram

Er zijn bij ons momenteel helaas geen korting of aanbiedingen bekend voor een dagje Museum Stoomtram. We houden je, via deze site, op de hoogte van kortingen en aanbiedingen voor een dagje Museum Stoomtram.

Museum Stoomtram

Museum Stoomtram wordt ook wel Museum Stoomtram Hoorn-Medemblik genoemd. Het is niet zomaar een museum over de stoomtram, maar een museum dat zich daadwerkelijk over het spoor verplaatst. Ga je naar Museum Stoomtram, dan stap je in een historische trein om een mooie tocht te maken over een echt spoornetwerk van honderden jaren oud. Tijdens de rit leer je van alles over het stroomnetwerk van vroeger, wat het museum ook erg leerzaam maakt.

Van Hoorn naar Medemblik

Om Museum Stoomtram te bezoeken, stap je in het historische centrum van Hoorn op de trein. Vervolgens rijd je met de stoomtram naar het dorp Medemblik, waarbij je in de tussentijd langs diverse historische stations komt die al die jaren bewaard zijn gebleven en waar nog altijd bijzondere rijtuigen en wagons opgesteld staan. Eventueel kun je in Medemblik overstappen op het museumschip met de naam Friesland, waarmee je over het IJsselmeer vaart. Zo maak je niet alleen met de stoomtram van vroeger, maar ook met een oud schip van vroeger.

De geschiedenis van de Nederlandse stoomtram

Tijdens de rit van Hoorn naar Medemblik zit je niet stil, maar kom je van alles te weten over de geschiedenis van de Nederlandse stoomtram. Je kunt er een collectie stoomtramlocomotieven bekijken, maar je kunt ook gerestaureerde rijtuigen en wagens bekijken tijdens de rit.

Museum Stoomtram: leuk voor de kids

Museum Stoomtram is erg interessant voor volwassenen, maar ook leuk voor de kinderen. Wat het museum zo leuk maakt voor kinderen, is het feit dat ze echt in een oude trein mogen rijden en tijdens de rit allerlei dingen kunnen bekijken. Ze hoeven dus niet stil te zitten, maar maken op een leuke manier kennis met de stoomtrams van vroeger.

Entreeprijzen Museum Stoomtram

Dagkaart Historische Driehoek (stoomtram, boot, zonder NS): volwassene 21 euro, kind van 4 tot 12 jaar 15,80 euro.
Dagkaart Historische Driehoek (stoomtram, boot, inclusief NS): volwassene 26,10 euro, kind van 4 tot 12 jaar 18,30 euro.
Kinderen tot 4 jaar: gratis.

Adres Museum Stoomtram

Museum Stoomtram
Van Dedemstraat 8 (Transferium)
1624 NN in Hoorn


 

Korting Dagje Uit