Nationaal Militair Museum kortingen en aanbiedingen

Veiling Nationaal Militair Museum

Regelmatig kun je meebieden via de volgende veiling voor een dagje Nationaal Militair Museum. Met een beetje geluk ga jij dan binnenkort met korting naar dit leuke museum.

Aanbieding Nationaal Militair Museum

Kijk eens op de sites van ActievandedagGroupon of Tripper. Erg goede websites met vaak mooi dagdeals en vaak aanbiedingen voor een dagje Nationaal Militair Museum. 

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum is een museum dat ook wel NMM wordt genoemd. Het museum ligt in Soest en staat volledig in het teken van de Nederlandse krijgsmacht. Niet alleen de krijgsmacht van nu komt aan bod in het museum, want de collectie van het Nationaal Militair Museum focust ook op de Nederlandse krijgsmacht van het verleden en zelfs van de toekomst. Het Nationaal Militair Museum is ontstaan uit een fusie van het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaartmuseum uit Soesterberg.

De collectie van het Nationaal Militair Museum

De collectie van het Nationaal Militair Museum is erg groot en gevarieerd. In het museum bekijk je bijvoorbeeld stukken van pijlpunten die nog uit het stenen tijdperk dateren, maar ook zwaarden en harnassen die in de middeleeuwen gebruikt werden en vliegtuigen en kanonnen uit de Tweede Wereldoorlog. Verder gaat het Nationaal Militair Museum niet alleen in op de geschiedenis van de Nederlandse krijgsmacht, maar zie je in het museum ook welke vliegtuigen, kanonnen en geweren de krijgsmacht nu gebruikt. Een klein deel van de collectie gaat ook over de toekomst van de Nederlandse krijgsmacht. Dit deel van de collectie vertelt je vooral hoe de krijgsmacht naar verwachting in de toekomst zal werken.

Het Nationaal Militair Museum heeft enkele topstukken, waaronder de V2. Dit is een raket die de Duitsers vanuit Nederland afvuurden om de geallieerde soldaten in Zuid-Nederland, België en Engeland te bestoken. Nederland was het eerste land ter wereld van waaruit deze grote raket werd ingezet.

Entreeprijzen Nationaal Militair Museum

Kinderen tot 4 jaar oud: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud: 6,50 euro.
Kinderen vanaf 13 jaar oud: 12,50 euro.
Volwassenen: 12,50 euro.
Museumkaarthouders: gratis.
CJP-pashouders: 10 euro.

Adres Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum
Vliegbasis Soesterberg
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest


 

Korting Dagje Uit