Archeon kortingen en aanbiedingen

45% KORTING entree Archeon

Via Tripper krijg je tijdelijk 45% KORTING op een entree Archeon. Je betaalt nu nog maar € 12,50 per kaartje. Tickets zijn geldig tot 4 maanden na aankoop.

40-70% korting Archeon

Je kunt momenteel meebieden via de museum veiling op een bezoek aan het Archeon met korting. Nu in de veiling:

Archeon

Heb je altijd al willen weten hoe Nederland er vroeger precies uit zag en hoe Nederlanders vele jaren geleden leefden? Dan kun je het Archeon bezoeken. Het Archeon is een uniek openluchtmuseum dat geheel in het teken staat van de Nederlandse geschiedenis. In het museum leer je niet zomaar meer over de geschiedenis van ons land, maar neem je echt een kijkje in de wereld van vroeger. Het Archeon is namelijk een themamuseum en dit betekent dat het museum helemaal ingericht is volgens de maatstaven van vele jaren geleden.

Het Archeon: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen

Het openluchtmuseum Archeon heeft drie verschillende delen, namelijk de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Alle drie de delen van het museum, zijn geheel volgens de betreffende tijd ingericht. Dit betekent dat als je naar het deel prehistorie gaat, je echt het idee hebt dat je in de prehistorie terecht bent gekomen. Het landschap is namelijk volledig nagemaakt volgens de prehistorie maatstaven en er lopen zelfs acteurs rond die uit de prehistorie lijken te komen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Je kunt niet alleen door het Archeon heen lopen, maar je kunt er ook dingen doen. Ga je bijvoorbeeld naar het deel van het Archeon dat ingericht is volgens de Romeinse tijd, dan kun je hier kennis maken met de ambachten die in deze periode veel werden uitgevoerd. Niet alleen door te kijken hoe acteurs zich met deze ambachten bezig houden, maar ook door zelf aan de slag te gaan. Dit betekent dat je in het Archeon niet alleen veel kunt zien, maar ook veel kunt doen.

Entreeprijzen Archeon

Kinderen tot en met 3 jaar oud: gratis.
Kinderen van 4 tot en met 9 jaar oud: 18,40 euro per persoon aan de kassa, 17,40 euro per persoon via het internet.
Kinderen vanaf 10 jaar oud: 19,90 euro per persoon aan de kassa, 18,90 euro per persoon via het internet.
Volwassenen: 19,90 euro per persoon aan de kassa, 18,90 euro per persoon via het internet.
65-plussers: 18,40 euro per persoon aan de kassa, 17,40 euro per persoon via het internet.

Adres Archeon

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn


 

Korting Dagje Uit