Naturalis kortingen en aanbiedingen

25% KORTING Naturalis Expositie GIF!

Via Actievandedag krijg je nu maat liefst 25% KORTING op een bezoek aan expositie GIF! in Naturalis. Een kaartje kost nu nog maar € 8,95 en is geldig t/m 2 september 2018.

Naturalis veiling

Regelmatig kun je meebieden via de veiling op kaarten voor Naturalis. Momenteel zijn er echter geen veilingen online. We houden je op de hoogte!

Naturalis

Naturalis wordt ook wel Naturalis Biodiversity Center genoemd. Het is niet alleen een onderzoeksinstituut, maar ook een natuurhistorisch museum. Het museum is ontstaan uit een fusie van het Zoölogisch Museum Amsterdam, het Nationaal Herbarium Nederland en het Natuurhistorisch Museum Naturalis. Bij deze fusie zijn de drie collecties van deze musea samengevoegd tot een grote, gezamenlijke collectie.

Collectie van Naturalis

Door het samenvoegen van de collecties van drie verschillende musea, heeft Naturalis een hele grote collectie op weten te bouwen. Op dit moment bestaat de collectie van het museum uit maar liefst 37 miljoen objecten, waarmee de collectie van Naturalis tot de mondiale top vijf op biologisch gebied behoort.

De collectie van Naturalis bestaat uit organismen en documentatie. Kijken we naar de collectie organismen van het museum, dan zien we dat het museum onder andere insecten, ongewervelden, planten, fossielen, gewervelden, gesteenten, mineralen, mossen, schimmels, korstmossen, algen, varens, houtmonsters, gallen en slijmzwammen heeft. Kijken we naar de collectie met documenten, dan zien we dat Naturalis bijvoorbeeld foto’s, dia’s, glasnegatieven, banden, microfiches, prenten, tekeningen, tijdschriften en kaarten heeft.

Uiteraard is niet de gehele collectie van Naturalis in het museum te bewonderen: een groot deel van de collectie ligt veilig opgeslagen. Wel is het museum groot genoeg voor een groot deel van de collectie, dus er is altijd genoeg te zien als je naar Naturalis gaat. En omdat de collectie van Naturalis erg breed is, is een tour door het museum altijd gevarieerd. Vind je bepaalde onderdelen van de collectie minder interessant, dan hoef je je nooit zorgen te maken dat je de hele collectie oninteressant vindt. De collectie is namelijk erg groot en gevarieerd.

Entreeprijzen Naturalis

Kind van 0 tot en met 3 jaar oud: gratis.
Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar oud: 10 euro.
Volwassenen (vanaf 18 jaar oud): 13,50 euro.
CJP-pashouders: 9 euro.
Museumkaarthouders: gratis.

Adres Naturalis

Naturalis
Darwinweg 2
2333 CR Leiden


 

Korting Dagje Uit